Yhdistyksen säännöt


Vantaan Kirjoittajat ry    2018              Säännöt tulevat voimaan  01.04.2018

SÄÄNNÖT

1  Nimi ja kotipaikka

Yhdistyksen nimi on Vantaan Kirjoittajat ry ja sen kotipaikka on Vantaan kaupunki. Yhdistys on suomenkielinen. Yhdistyksen, sen elinten ja kokousten pöytäkirjat ja ilmoitukset kirjoitetaan suomeksi.

2  Tarkoitus ja toiminnan laatu

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia Vantaan kaupungissa ja pääkaupunkialueella asuvien tai työskentelevien ammatti- ja harrastajakirjoittajien yhdyssiteenä ja yhteistyöelimenä, sekä edistää toiminta-alueellaan kirjoittamis- ja lukemisharrastusta.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys tekee kirjoittamis- ja lukemisharrastusta edistäviä aloitteita ja ehdotuksia, antaa  em. toimintaa koskevia lausuntoja, järjestää kokouksia, keskustelu-, esitelmä- ja koulutustilaisuuksia ja kulttuuritapahtumia, harjoittaa tiedotus- ja julkaisutoimintaa sekä muuta edellä mainittuun verrattavaa toimintaa.

Yhdistys on yleishyödyllinen ja voittoa tuottamaton. Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja, omistaa toimintaansa varten tarpeellista irtainta ja kiinteää omaisuutta sekä toimeenpanna asianomaisen luvan saatuaan toimintaansa tukevia myyjäisiä, arpajaisia ja rahankeräyksiä.

3  Yhdistyksen jäsenet

Yhdistyksen jäseneksi voidaan hyväksyä jokainen oman ja muiden kirjoittamis- ja lukemisharrastuksen edistämisestä ja kehittämisestä kiinnostunut henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö.

Yhdistyksen hallitus päättää jäsenhakemusten hyväksymisestä. Jäsenyys alkaa jäsenhakemuksen jälkeen ensimmäisen jäsenmaksun tultua suoritetuksi.

Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti yhdistyksen hallitukselle tai sen puheenjohtajalle, sekä ilmoittamalla eroamisensa merkittäväksi yhdistyksen kokouksen pöytäkirjaan.

Henkilö- ja yhteisöjäseniltä perittävän liittymismaksun ja vuotuisen jäsenmaksun suuruudesta päättää syyskokous. Jäsen voi maksaa yhdellä kertaa jäsenmaksunsa myös tulevien vuosien osalta maksamalla ainaisjäsenmaksun, jonka suuruus on vuotuinen jäsenmaksu kerrottuna kymmenellä.

Yhdistyksellä on oikeus katsoa jäsenen eronneen yhdistyksestä, jos jäsen on kahdesta maksuhuomautuksesta huolimatta jättänyt maksamatta jäsenmaksun kahden kalenterivuoden ajalta.

Ainaisjäsenmaksun suorittaneella jäsenellä on samat oikeudet kuin vuotuisen jäsenmaksun suorittaneella niin kauan kuin hän täyttää kaikki jäsenen velvollisuudet.

4  Yhdistyksen hallitus

Yhdistyksen hallitukseen kuuluu syyskokouksessa valittu puheenjohtaja ja neljä jäsentä, joista yksi on valittu varapuheenjohtajaksi.

Hallituksen jäsenten toimikausi on kalenterivuosi.

Syyskokous valitsee varapuheenjohtajan hallituksen jäsenistä. Hallitus valitsee sihteerin, rahastonhoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt.

Hallitus on päätösvaltainen, kun vähintään puolet jäsenistä, sekä puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja ovat läsnä. Hallituksen päätökseksi tulee mielipide, jota on kannattanut yli puolet läsnä olevista hallituksen jäsenistä. Puheenjohtajan mielipide ratkaisee äänten mennessä tasan, vaaleissa kuitenkin arpa.

5  Yhdistyksen nimen kirjoittaminen

Yhdistyksen nimen kirjoittavat puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja, jompikumpi yhdessä sihteerin tai rahastonhoitajan kanssa.

6  Tilit ja tilintarkastus

Yhdistyksen tilikausi on kalenterivuosi.

Tilinpäätös asiakirjoineen on annettava toiminnantarkastajalle viimeistään kaksi viikkoa ennen vuosikokousta. Toiminnantarkastajan on annettava kirjallinen lausuntonsa hallitukselle viimeistään viikkoa ennen vuosikokousta.

Yhdistyksen toiminnantarkastajan ja varatoiminnantarkastajan toimikausi on kalenterivuosi.

7  Yhdistyksen kokousten koollekutsuminen

Yhdistyksen kokoukset kutsuu koolle hallitus. Kokouskutsu on toimitettava aikaisintaan kaksi kuukautta ja viimeistään yhtä viikkoa ennen kokousta syyskokouksen päättämällä tavalla,joko lähettämällä kutsu kirjallisena tai sähköpostilla kullekin jäsenelle. Muut tiedonannot toimitetaan jäsenistölle syyskokouksen määräämällä tavalla.

8  Yhdistyksen kokoukset

Yhdistyksen vuosikokous pidetään vuosittain hallituksen määräämänä päivänä ennen maaliskuun loppua.

Yhdistyksen syyskokous pidetään vuosittain hallituksen määräämänä päivänä ennen joulukuun loppua.

Hallituksen kokous pidetään, kun hallitus katsoo siihen olevan aihetta. 

Ylimääräinen yhdistyksen kokous pidetään, kun vähintään kymmenesosa (1/10) yhdistyksen jäsenistä sitä hallitukselta ilmoittamaansa asiaa varten kirjallisesti pyytää. Kokous on kutsuttava viikon kuluessa pyynnön esittämisestä.

Jos yhdistyksen jäsen haluaa saada asian yhdistyksen vuosi- tai syyskokouksen päätettäväksi, hänen on ilmoitettava siitä hallitukselle kolme viikkoa ennen kokousta.

Jokaisella jäsenellä on yhdistyksen kokouksissa yksi ääni. Valtakirjalla saa äänestää vain jäsenenä olevan yhteisön virallisesti nimeämä edustaja.

9  Vuosikokous

Yhdistyksen vuosikokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

– kokouksen avaus;

– valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, pöytäkirjan tarkastaja ja ääntenlaskija;

– Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus;

– hyväksytään kokouksen työjärjestys;

– esitetään tilinpäätös, hallituksen toimintakertomus ja toiminnantarkastajan lausunto;

– päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta;

– päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille;

 – käsitellään muut kokouskutsussa mainitut ja kokoukselle esitetyt asiat.

10  Syyskokous

Yhdistyksen syyskokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

– kokouksen avaus;

– valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, pöytäkirjan tarkastaja ja ääntenlaskija;

– todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus;

– hyväksytään kokouksen työjärjestys;

– päätetään liittymis- ja jäsenmaksun suuruus;

– vahvistetaan hallituksen seuraavan toimintakauden toimintasuunnitelma ja talousarvio;

– valitaan hallituksen puheenjohtaja ja neljä varsinaista jäsentä;

– valitaan varapuheenjohtaja hallituksen jäsenistä

– valitaan toiminnantarkastaja ja hänelle varamies;

– määrätään mitä näissä säännöissä määrättyä kokouskutsujen ilmoitustapaa seuraavana vuonna on käytettävä. Samoin määrätään, miten muut tiedonannot toimitetaan jäsenille;

– käsitellään muut kokouskutsussa mainitut ja kokoukselle esitetyt asiat.

11  Sääntöjen muuttaminen ja yhdistyksen purkaminen

Päätös sääntöjen muuttamisesta ja yhdistyksen purkamisesta on tehtävä yhdistyksen kokouksessa vähintään kolmen neljäsosan (3/4) enemmistöllä äänestyksessä annetuista äänistä. Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta.

Yhdistyksen purkautuessa käytetään yhdistyksen varat yhdistyksen tarkoituksen edistämiseen purkamisesta päättävän kokouksen määräämällä tavalla.

Yhdistyksen tullessa lakkautetuksi käytetään varat samaan tarkoitukseen.

Design a site like this with WordPress.com
Aloitus